Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

Η υγεία των οστών μας & τα ιδανικά συμπληρώματα πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D

Η υγεία των οστών μας & τα ιδανικά συμπληρώματα πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D

Η οστεοπόρωση αποτελεί μία κατάσταση την οποία θα αντιμετωπίσουν πολλοί άνθρωποι, ίσως περισσότερες γυναίκες, είτε μέσω της εμμηνόπαυσης, είτε λόγω κληρονομικότητας, είτε μέσω της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, είτε εξαιτίας άλλων ειδικών περιόδων της ζωής τους.

Καθώς δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια- είναι ασυμπτωματική δηλαδή- και δεν διαγιγνώσκεται με ειδική εξέταση αίματος, αλλά μόνο με τη μέθοδο DEXA- μέτρηση οστικής πυκνότητας- όταν η οστεοπόρωση μας χτυπά την πόρτα, είναι ήδη αργά.

Για τον λόγο αυτό, οι περισσότερες γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, αλλά και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, θα πρέπει να είναι υποψιασμένες και να πραγματοποιούν σε τακτά διαστήματα την ειδική εξέταση με τη μέθοδο DEXA. Και με τη βοήθεια του οικογενειακού ή προσωπικού τους γιατρού, να ξεκινήσουν την ενδεδειγμένη θεραπεία, όταν το καμπανάκι χτυπήσει οστεοπενία και κατόπιν ιατρικής συμβουλής.

Το να διατηρήσει κανείς τα οστά του σε καλή κατάσταση δεν είναι μόνο ζήτημα αισθητικής, αλλά πρωτίστως ζήτημα υγείας. Τα ευάλωτα οστά και η οστεοπόρωση, ενοχοποιούνται για κατάγματα- ελαφρά, ή πιο σοβαρά- πεσίματα, δισκοπάθειες, οσφυαλγίες και γενικά σοβαρά προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε χειρουργεία, αναπηρίες και κακή ποιότητα ζωής.

Μία σωστή διατροφή, πλούσια σε ασβέστιο, τακτική άσκηση και οικοδόμηση μιας σειράς υγιεινών συμπεριφορών, όπως αποφυγή καπνού, αλκοόλ, αποφυγή καθιστικής ζωής κλπ, μπορεί να βοηθήσουν έναν άνθρωπο, να διατηρήσει τα οστά του υγιή.

Και φυσικά πριν την θεραπεία, υπάρχει πάντα η πρόληψη, που αποτελεί μία ιδανική λύση. Ευτυχώς στο φαρμακείο της γειτονιάς μας, θα βρούμε τα κατάλληλα αναβράζοντα κοκκία κιτρικού ασβεστίου και βιταμίνης D3, ή καταπινόμενα δισκία ασβεστίου και βιταμίνης D3 χωρίς γεύση, ή με γεύση λεμόνι και χωρίς γλυκαντικές ουσίες, για μέγιστη απορρόφηση ακόμα και όταν δεν υπάρχει η κατάλληλη οξύτητα στο στομάχι εξαιτίας αχλωρυδρίας, αυξημένου pH, λήψης φαρμάκων ή λόγω γήρανσης.

Τα συμπληρώματα αυτά, είναι η ιδανική λύση σε περιόδους που οι απαιτήσεις μας σε ασβέστιο και βιταμίνη D είναι αυξημένες. Επιπλέον, πρόκειται για συμπληρώματα, τα οποία είναι κατάλληλα για διαβητικούς ασθενείς, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος οι λήπτες, να εμφανίσουν δυσπεπτικές ενοχλήσεις.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Οστεοπόρωσης που τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Οκτωβρίου, αποτελεί μία καλή υπενθύμιση για να ελέγξουμε την υγεία των οστών μας.

Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πολυτιμότερο από την υγεία μας και ιδιαίτερα την υγεία των οστών μας, τους διαρκείς «συντρόφους» όλης της ζωής μας.