Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Τα δωρεάν μεταφορικά ισχύουν για παραγγελίες που δεν ξεπερνούν τα 2 κιλά
Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{cartTotal}}€
Αναζήτηση

Πολιτική Απορρήτου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.pharmacypoint.gr ανήκει στην εταιρεία  με την επωνυμία «ΑΝΘΥΜΙΑΔΗ ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.», που εδρεύει στον Δήμο Μετσόβου Ιωαννίνων, οδός Μιχαήλ Τοσίτσα, αριθ. 5, Τ.Κ. 44200, ΑΦΜ 800356290, τηλ. +30 2656042563, e-mail: info@pharmacypoint.gr.

Η Εταιρεία παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις της νομοθεσίας στον τομέα της προστασίας προσωπικών δεδομένων και προσαρμόζει τις λειτουργίες του Ιστοτόπου στα εκάστοτε αυστηρά πλαίσια του νόμου, προκειμένου να διασφαλίζεται η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των Επισκεπτών / Χρηστών / Πελατών του www.pharmacypoint.gr. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου περιγράφει τις βασικές αρχές, εγγυήσεις και σκοπούς σύμφωνα με τους οποίους η Εταιρεία συλλέγει, αποθηκεύει και επεξεργάζεται Προσωπικά σας Δεδομένα.

ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Η παρούσα Πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα έχει συνταχθεί και υιοθετηθεί από το Pharmacypoint και ισχύει για κάθε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων Επισκεπτών / Χρηστών / Πελατών στο πλαίσιο λειτουργίας του Ιστοτόπου και για τους σκοπούς παροχής των υπηρεσιών του.

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου απευθύνεται στους Χρήστες / Επισκέπτες / Πελάτες του ιστοτόπου. Ως εκ τούτου οι λέξεις «εσείς», «εσάς», «σας» και εν γένει η χρήση β΄ πληθυντικού προσώπου αφορούν τον Χρήστη / Επισκέπτη / Πελάτη του pharmacypoint.gr κατά περίπτωση. Η χρήση του όρου «χρήστης» ενδέχεται κατά περίπτωση να αφορά και τον Επισκέπτη ή Πελάτη. Η χρήση α΄ πληθυντικού προσώπου δηλώνει ενέργειες της Εταιρείας ως διαχειριστή του ιστοτόπου.

Η Πολιτική Απορρήτου αφορά όλους όσους περιηγούνται στον παρόντα ιστότοπο, δημιουργούν λογαριασμό, εγγράφονται στη λίστα παραληπτών των ενημερωτικών δελτίων του ιστοτόπου μας (newsletters), χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας, παραγγέλνουν/προμηθεύονται τα προϊόντα μας, συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και προωθητικές ενέργειες της Εταιρείας, εγγράφονται σε προγράμματα επιβράβευσης, συμμετέχουν σε έρευνες της Εταιρείας, αλληλεπιδρούν με την Εταιρεία στα social media (σχόλια και αξιολογήσεις σε σελίδες μας), αξιολογούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας σε ιστοσελίδες τρίτων κ.ο.κ.. Στις ανωτέρω ενδεικτικά αναφερόμενες περιπτώσεις η Εταιρεία μας δύναται να συλλέξει και επεξεργαστεί προσωπικά σας Δεδομένα.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η συλλογή, επεξεργασία και προστασία των Προσωπικών σας Δεδομένων από την Εταιρεία γίνεται σύμφωνα με  τις επιταγές του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679, όπως συμπληρώνεται από τις σχετικές διατάξεις της κείμενης εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, τον Ν. 4624/2019 και τις οδηγίες, αποφάσεις κατευθυντήριες γραμμές και γνωμοδοτήσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.)..

ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Η Εταιρεία συλλέγει Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα που σας αφορούν, είτε απευθείας από εσάς, είτε μέσω συνεργαζόμενων επιχειρήσεων. Η συλλογή γίνεται μέσω του παρόντος ιστοτόπου ή/και με άλλους τρόπους (μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαγωνισμοί, Cookies, analytics tools κλπ).

ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η χρήση του Ιστοτόπου και των παρεχόμενων υπηρεσιών προϋποθέτει αλλά και επιβεβαιώνει την αποδοχή από εσάς, της Πολιτικής Απορρήτου, όπως ισχύει, με τις τυχόν τροποποιήσεις, προσθήκες και αλλαγές από την Εταιρεία.

Κάθε Επισκέπτης / Χρήστης / Πελάτης οφείλει να λαμβάνει πλήρη γνώση της Πολιτικής Απορρήτου, αποδέχεται ότι εφαρμόζεται στην επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων και αναλαμβάνει την ευθύνη να σέβεται, να ακολουθεί και να εφαρμόζει την Πολιτική Απορρήτου στο πλαίσιο της δραστηριότητας / περιήγησης / συναλλαγής του με το Pharmacypoint.

ΟΡΙΣΜΟΙ

Για τους σκοπούς της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί:

«Υπεύθυνος επεξεργασίας» είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που, μόνα ή από κοινού με άλλα, καθορίζουν τους σκοπούς και τον τρόπο της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. 

«Εκτελών την επεξεργασία» είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για λογαριασμό του υπευθύνου της επεξεργασίας.

«Προσωπικά Δεδομένα» ή «Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα» ή «Δεδομένα» είναι κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («Υποκείμενο των Δεδομένων» ή «Υποκείμενο», εδώ και χρήστης / επισκέπτης / πελάτης)· το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου.

«Προσωπικά Δεδομένα Ειδικών Κατηγοριών» ή «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα» είναι κάθε είδους πληροφορία, η οποία αποκαλύπτει τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις ή τη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, γενετικά δεδομένα, βιομετρικά δεδομένα, δεδομένα που αφορούν την υγεία ή δεδομένα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικού προσώπου ή τον γενετήσιο προσανατολισμό του.

«Επεξεργασία» είναι κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

«Αποδέκτης» είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας, στα οποία κοινολογούνται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, είτε πρόκειται για τρίτον είτε όχι. 

«Τρίτος» είναι οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δημόσια αρχή, υπηρεσία ή φορέας, με εξαίρεση το υποκείμενο των δεδομένων, τον υπεύθυνο επεξεργασίας, τον εκτελούντα την επεξεργασία και τα πρόσωπα τα οποία, υπό την άμεση εποπτεία του υπευθύνου επεξεργασίας ή του εκτελούντος την επεξεργασία, είναι εξουσιοδοτημένα να επεξεργάζονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα

«Περιορισμός της επεξεργασίας» είναι η επισήμανση αποθηκευμένων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με στόχο τον περιορισμό της επεξεργασίας τους στο μέλλον

«Συγκατάθεση» του υποκειμένου των δεδομένων είναι κάθε ένδειξη βουλήσεως, ελεύθερη, συγκεκριμένη, ρητή και εν πλήρει επιγνώσει, με την οποία το υποκείμενο των δεδομένων εκδηλώνει ότι συμφωνεί, με δήλωση ή με σαφή θετική ενέργεια, να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν.

Για λοιπές έννοιες της Πολιτικής Απορρήτου συμβουλευθείτε τους όρους χρήσης. 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για κάθε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που διενεργείται από την Εταιρεία ή τους συνεργάτες της, στο πλαίσιο λειτουργίας του Pharmacypoint, αποκλειστικά για τους σκοπούς και κατά τον τρόπο που η Εταιρεία καθορίζει, Υπεύθυνος Επεξεργασίας είναι η Εταιρεία με την επωνυμία «ΑΝΘΥΜΙΑΔΗ ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.», e-mail: info@pharmacypoint.gr.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

  • Προκειμένου να παραγγείλετε / προμηθευτείτε προϊόντα του Pharmacypoint, θα σας ζητηθεί η παροχή προσωπικών δεδομένων όπως: όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση (οδός – αριθμός, περιοχή, πόλη, χώρα, περιφέρεια, Τ.Κ.), e-mail. Τα στοιχεία αυτά συλλέγουμε ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής φόρμας καταχώρισης στοιχείων.
  • Για τη δημιουργία ατομικού λογαριασμού στον Ιστότοπο θα επεξεργαστούμε το e-mail που καταχωρείτε στη σχετική φόρμα και τον κωδικό πρόσβασης που δηλώνετε. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τον λογαριασμό σας μετά τη δημιουργία του και να προσθέσετε τα προσωπικά σας στοιχεία. 
  • Για να επικοινωνήσετε με το Pharmacypoint μέσω της σχετικής φόρμας επικοινωνίας συλλέγουμε  και επεξεργαζόμαστε το όνομα και επώνυμο που μας δηλώνετε, το e-mail σας, το τηλέφωνό επικοινωνίας και το κινητό σας τηλέφωνο καθώς και τις πληροφορίες που καταχωρείτε στο σχετικό πλαίσιο (Μήνυμα).
  • Προσωπικά σας δεδομένα (όνομα προφίλ, σχόλια, επισημάνσεις και άλλες πληροφορίες που σας αφορούν και μας κοινοποιείτε εσείς) συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε κατά την επίσκεψή σας σε λογαριασμούς, σελίδες και κανάλια του Pharmacypoint στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), όπως Facebook, Instagram, Twitter Google Maps κλπ, όταν ακολουθείτε τους λογαριασμούς αυτούς, όταν εγγράφεστε ως συνδρομητές, όταν επικοινωνείτε μαζί μας και όταν κάνετε χρήση των υπηρεσιών που οι ανωτέρω ιστότοποι προσφέρουν για να έρθετε σε επαφή μαζί μας, να υποβάλετε αιτήματα, ερωτήσεις, αξιολογήσεις και να αποκτήσετε προϊόντα και υπηρεσίες μας. 
  • Για να σας αποστέλλεται σχετικό ενημερωτικό δελτίο (newsletter), επεξεργαζόμαστε το e-mail που καταχωρείτε στην ειδική φόρμα στον ιστότοπο www.pharmacypoint.gr. 
  • Για την εγγραφή σας σε διαγωνισμούς της Εταιρείας μας θα σας ζητηθούν προσωπικά σας στοιχεία και πληροφορίες επικοινωνίας μαζί σας, τα οποία δύναται η Εταιρεία μας να αντλήσει από τον λογαριασμό σας σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες «τρέχει» ο σχετικός διαγωνισμός ή από άλλη πηγή εφόσον ο διαγωνισμός δεν «τρέχει» στα social media. 
  • Όταν επικοινωνείτε με την Εταιρεία μας με οποιονδήποτε τρόπο (e-mail, τηλέφωνο, φόρμες επικοινωνίας, fax, social media κλπ), συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία που δηλώνετε/καταχωρείτε. 
  • Σε περίπτωση υπαναχώρησής σας από σύμβαση με την Εταιρεία μας συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τις δηλώσεις υπαναχώρησης.
  • Διατηρούμε τις παραγγελίες που καταχωρείτε στον Ιστότοπο για να έχετε πρόσβαση σε αυτές ανά πάσα στιγμή.
  • Συλλέγουμε πληροφορίες όταν καταχωρείται προϊόντα του Pharmacypoint στα αγαπημένα σας καθώς και όταν τα αξιολογείτε. Οι αξιολογήσεις σας ελέγχονται πριν την ανάρτησή τους, για τη διαπίστωση της συμμόρφωσης με τους Όρους Χρήσης. 
  • Αρχεία αναγνώρισης – «Cookies»: O παρόν ιστότοπος έχει πρόσβαση και αποθηκεύει Cookies, καθώς και συναφείς τεχνολογίες στον υπολογιστή σας. Cookies εγκαθιστά ο ιστότοπος μας και τρίτοι. Για περισσότερες πληροφορίες για την έννοια – συλλογή και χρήση Cookies από το pharmacypoint.gr διαβάστε την Πολιτική Cookies.
  • Μέσω κατάλληλης τεχνολογίας το Pharmacypoint  συλλέγει και επεξεργάζεται την IP σας, τον τύπο της τερματικής συσκευής σας και παρόμοιες πληροφορίες τεχνικής φύσης. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την Πολιτική Cookies.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Η Εταιρεία δεν συλλέγει ούτε ζητά να αποκτήσει πρόσβαση με κανέναν τρόπο σε ειδικές κατηγορίες προσωπικών δεδομένων (ευαίσθητα). Οι χρήστες του Pharmacypoint οφείλουν να μην αναρτούν / αποστέλλουν δεδομένα ειδικών κατηγοριών, που αφορούν τους ίδιους ή τρίτους. Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιαδήποτε πληροφορία που αναρτά / στέλνει ο χρήστης και αποκαλύπτει δεδομένα ειδικών κατηγοριών. Η Εταιρεία δεν ευθύνεται έναντι του χρήστη / τρίτου ή των Αρχών για τυχόν ζημία του Υποκειμένου των Δεδομένων από τυχόν επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων, που οφείλεται σε πράξη ή παράλειψη του χρήστη κατά παράβαση της παρούσας απαγόρευσης.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Για τη χρήση των υπηρεσιών του pharmacypoint.gr απαιτείται η πλήρης δικαιοπρακτική ικανότητα του χρήστη καθώς και να έχει συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του. Απαγορεύεται η χρήση του Ιστοτόπου σε ανηλίκους. Η Εταιρεία δεν επεξεργάζεται δεδομένα ανηλίκων και θα διαγράψει αμέσως τον λογαριασμό και τα δεδομένα ανηλίκου εφόσον αντιληφθεί ή πληροφορηθεί ότι οποιοσδήποτε ανήλικος χρησιμοποιεί τον Ιστότοπο. Η Εταιρεία δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση έναντι οποιουδήποτε και για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από τυχόν χρήση του Ιστοτόπου από ανήλικο. Την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη έχει ο γονιός / κηδεμόνας / επίτροπος / ασκών τη γονική μέριμνα και κάθε άλλος που έχει την ευθύνη για την επιμέλεια του προσώπου του ανηλίκου καθώς και ο ίδιος ο ανήλικος στις περιπτώσεις που ο νόμος προβλέπει.

ΑΡΧΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η Εταιρεία μας συλλέγει, αποθηκεύει και επεξεργάζεται προσωπικά σας δεδομένα κατά τρόπο νόμιμο και διαφανή για καθορισμένους, ρητούς και νόμιμους σκοπούς και δεν τα υποβάλει σε περαιτέρω επεξεργασία κατά τρόπο ασύμβατο προς τους σκοπούς αυτούς. 

Η Εταιρεία καταβάλει τις αναγκαίες προσπάθειες, ώστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που διατηρεί και επεξεργάζεται να είναι πάντα ακριβή και επικαιροποιημένα αλλά και κατάλληλα και συναφή και να περιορίζεται η συλλογή και επεξεργασία στα απολύτως αναγκαία δεδομένα για τους σκοπούς της επεξεργασίας, αλλά και στο αναγκαίο για τους σκοπούς αυτούς μέτρο. 

Ακόμη τα δεδομένα διατηρούνται υπό μορφή που επιτρέπει την ταυτοποίηση των υποκειμένων των δεδομένων μόνο για το διάστημα που απαιτείται για τους σκοπούς της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή για εξυπηρέτηση άλλων νόμιμων σκοπών. 

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υποβάλλονται σε επεξεργασία κατά τρόπο που εγγυάται την ενδεδειγμένη ασφάλειά τους, μεταξύ άλλων την προστασία τους από μη εξουσιοδοτημένη ή παράνομη επεξεργασία και τυχαία απώλεια, διαρροή, υποκλοπή, καταστροφή ή φθορά, με τη χρησιμοποίηση κατάλληλων τεχνικών ή οργανωτικών μέτρων. 

ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

- Η Εταιρεία επεξεργάζεται προσωπικά σας δεδομένα κατόπιν συγκατάθεσής σας, όταν σας ζητά να δηλώσετε αν συναινείτε στην επεξεργασία (π.χ. εγγραφή στο newsletter).

- Η Εταιρεία επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα και όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για να ληφθούν μέτρα κατ' αίτηση του υποκειμένου των δεδομένων πριν από τη σύναψη σύμβασης (λ.χ. επικοινωνία κατά το προσυμβατικό στάδιο για παροχή διευκρινίσεων / απαντήσεις σε ερωτήσεις των χρηστών σχετικά με τα προϊόντα).

- Όταν παραγγέλνετε προϊόντα του ηλεκτρονικού μας καταστήματος επεξεργαζόμαστε τα απαραίτητα στοιχεία για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης (τιμολόγηση, διασταύρωση πληρωμών, διαβίβαση στοιχείων σε εταιρείες ταχυμεταφορών για την παράδοση προϊόντων). 

- Ενδέχεται να επεξεργαστούμε προσωπικά σας δεδομένα αν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση με έννομη υποχρέωση της Εταιρείας (λ.χ. φορολογικές υποχρεώσεις, έρευνες Δημοσίων Αρχών).

- Επεξεργαζόμαστε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των έννομων συμφερόντων που επιδιώκει η Εταιρεία, τηρώντας τις προϋποθέσεις του νόμου (λ.χ. Cookies για την ομαλή λειτουργία του Pharmacypoint, στατιστικές αναλύσεις στοιχείων πωλήσεων).

ΣΚΟΠΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα:

  • Η Εταιρεία επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα που καταχωρείτε κατά τη δημιουργία λογαριασμού στο Pharmacypoint, για την εγγραφή σας στα μέλη του Ιστοτόπου και την παροχή σε εσάς των υπηρεσιών που ο Ιστότοπος προσφέρει.
  • Τα στοιχεία που καταχωρείτε κατά την παραγγελία προϊόντων από το Pharmacypoint θα διατηρηθούν για τη δημιουργία λογαριασμού σας στον Ιστότοπο, εφόσον επιλέξετε την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας με εγγραφή στον Ιστότοπο (Εγγραφή και αγορά).
  • Στο πλαίσιο της εκτέλεσης της σύμβασής σας με την Εταιρεία (αγορά προϊόντων), επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες που μας παρέχετε υποχρεωτικώς για τη διασταύρωση των πληρωμών σας (δεν επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία της πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας που καταχωρείτε σε ασφαλές ηλεκτρονικό περιβάλλον συνεργαζόμενου τραπεζικού ιδρύματος), την έκδοση νομίμων παραστατικών, την αποστολή των προϊόντων στον χώρο σας, την ενημέρωσή σας για τον χρόνο παράδοσης και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, τη διεκπεραίωση της παραγγελίας σας κλπ. Η Εταιρεία επεξεργάζεται και διαβιβάζει τα δεδομένα σας στις συνεργαζόμενες εταιρείες ταχυμεταφορών, προκειμένου να καταστεί δυνατή η παράδοση των παραγγελθέντων προϊόντων.
  • Η Εταιρεία θα επεξεργαστεί τα στοιχεία επικοινωνίας σας, e-mail, αριθμό τηλεφώνου ώστε να σας ενημερώσει για την εξέλιξη της παραγγελίας σας μέσω μηνύματος (e-mail, SMS, viber κλπ). 
  • Τα προσωπικά σας δεδομένα που καταχωρείτε για την παραγγελία προϊόντων ενδέχεται να κοινοποιούνται στις φορολογικές αρχές όταν αυτό είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση φορολογικών μας υποχρεώσεων ή σε περίπτωση ελέγχου των αρμοδίων αρχών.
  • Η Εταιρεία συνεργάζεται με εταιρείες διαφήμισης / προώθησης / τεχνικής υποστήριξης, εταιρείες ταχυμεταφορών, εταιρείες στατιστικών αναλύσεων, προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών marketing, hosting κ.ο.κ., οι οποίοι επεξεργάζονται για λογαριασμό μας προσωπικά σας δεδομένα. Διαβιβάζουμε στους ανωτέρω συνεργάτες μας μόνο όσα προσωπικά σας δεδομένα είναι απαραίτητα για την παροχή της υπηρεσίας που έχουμε συμφωνήσει και αποκλειστικά για τους σκοπούς επεξεργασίας που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου.
  • Η Εταιρεία επεξεργάζεται πληροφορίες που συλλέγονται με τη χρήση κατάλληλης τεχνολογίας (π.χ. μέσω Cookies, analytics), για την ομαλή λειτουργία του Ιστοτόπου, την αποφυγή κυβερνοεπιθέσεων, τη βελτίωση της συμβατότητας και αποδοτικότητας του Ιστοτόπου και για στατιστικούς λόγους, καθώς και για να σας προβάλει στο διαδίκτυο εξατομικευμένες / στοχευμένες διαφημίσεις των προϊόντων (π.χ. μέσω remarketing). Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την Πολιτική Cookies.
  • Κατά τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία η Εταιρεία μας, δύναται να σας αποστείλει ενημερωτικά δελτία (newsletters) κατόπιν συναλλαγής σας με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, σας παρέχεται, δε, η δυνατότητα να αντιτάσσεστε στην αποστολή, με εύκολο τρόπο και δωρεάν.
  • Εφόσον εγγραφείτε στη λίστα παραληπτών ενημερωτικών δελτίων της Εταιρείας μας επεξεργαζόμαστε προσωπικά σας δεδομένα (e-mail κλπ) που μας παρέχετε για να σας αποστείλουμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες μας, τα νέα της Εταιρείας, εκδηλώσεις και events της Εταιρείας, προσφορές, εκπτώσεις και διαγωνισμούς (newsletters).
  • Σε περίπτωση απεγγραφής σας από τη λίστα παραληπτών newsletter, επεξεργαζόμαστε το e-mail σας, μόνο για την αποθήκευσή του σε ξεχωριστή λίστα (unsubscribe list), ώστε να διασφαλίζεται η συμμόρφωσή της Εταιρείας με την επιθυμία σας να μη λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία.
  • Η Εταιρεία αρχειοθετεί τις συμβάσεις με τους καταναλωτές – χρήστες του παρόντος ιστότοπου, εντός των νομίμων θεσμικών πλαισίων. Δίδεται δυνατότητα online πρόσβασης των καταναλωτών που διατηρούν λογαριασμό στο ιστορικό των παραγγελιών τους, ανά πάσα στιγμή, μέσω του λογαριασμού τους. 
  • Διατηρούμε λίστα των αγαπημένων σας προϊόντων, εφόσον έχετε ζητήσει την καταχώρησή τους για να έχετε πρόσβαση σε αυτά ανά πάσα στιγμή μέσω της σχετικής λίστας στον πίνακα ελέγχου του λογαριασμού χρήστη. 
  • Για τη διενέργεια κληρώσεων και την επικοινωνία με τους νικητές, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας γνωστοποιείτε όταν συμμετέχετε σε διαγωνισμούς της Εταιρείας.
  • Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε μέσω της σχετικής φόρμας επικοινωνίας ή μέσω e-mail, τηλεφώνου, fax, social media επεξεργαζόμαστε ώστε να απαντήσουμε σε αιτήματα, ερωτήσεις και παράπονα που υποβάλετε και να σας προσφέρουμε υποστήριξη για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. 
  • Προσωπικά σας δεδομένα συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε για να απαντήσουμε σε αιτήματα, ερωτήσεις, αξιολογήσεις που υποβάλετε κατά την επίσκεψή σας σε λογαριασμούς (profiles) και σελίδες (pages) του Pharmacypoint στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης  (social media), όπως Facebook, Instagram, Twitter Google Maps κλπ., για την προώθηση των σελίδων μας, καθώς και για να αναλύσουμε την απήχηση των σελίδων αυτών στο καταναλωτικό κοινό. Προσωπικά δεδομένα των χρηστών social media που αλληλεπιδρούν με το Pharmacypoint σε περιβάλλον κοινωνικής δικτύωσης, ενδέχεται να επεξεργαστούμε και στο πλαίσιο προώθησης των σελίδων / λογαριασμών μας. Η επεξεργασία των δεδομένων που κοινοποιείτε σε αυτές τις σελίδες (social media) υπόκειται και στη σχετική πολιτική απορρήτου κάθε τόπου κοινωνικής δικτύωσης.
  • Σε περίπτωση υπαναχώρησής σας από σύμβαση με την Εταιρεία μας θα επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας για την επιστροφή των χρημάτων σας και την παραλαβή των προϊόντων που μας επιστρέφετε. Οι δηλώσεις υπαναχώρησης σας θα αρχειοθετούνται και θα διατηρούνται προκειμένου να ελέγχουμε αν ασκείτε καταχρηστικώς το σχετικό σας δικαίωμα έναντι της Εταιρείας μας.
  • Για πράξεις «άμεσης προώθησης», που περιλαμβάνουν οποιαδήποτε επικοινωνία της Εταιρείας για σκοπούς προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών στα πλαίσια του νόμου. Σε αυτήν την περίπτωση ο παραλήπτης της επικοινωνίας ενημερώνεται σχετικώς και λαμβάνεται η συγκατάθεσή του όπου χρειάζεται.
  • Η Εταιρεία, μπορεί, τηρώντας τις σχετικές διατάξεις του νόμου, να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη και για σκοπούς έρευνας της αγοράς και μάρκετινγκ, καθώς και για την εξυπηρέτηση εσωτερικών σκοπών της διοίκησης της Εταιρείας και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
  • Η Εταιρεία ενδέχεται να αποστέλλει στο e-mail του χρήστη, σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του ιστοτόπου, τα χαρακτηριστικά του, τις αναβαθμίσεις, βελτιώσεις, τροποποιήσεις των λειτουργιών του, αναγκαίες παραμετροποιήσεις / ρυθμίσεις και αλλαγές στους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου / Cookies του ιστοτόπου κ.ο.κ.. 
  • Προσωπικά δεδομένα μπορεί να τύχουν επεξεργασίας για τη διεκδίκηση απαιτήσεων της Εταιρείας μας από συμβάσεις με πελάτες ή λόγω παραβίασης των Όρων Χρήσης ή/και του νόμου.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η Εταιρεία παρέχει στα υποκείμενα των δεδομένων τα δικαιώματα που προβλέπονται στον νόμο και διευκολύνει την άσκησή τους. Συγχρόνως, παρέχουμε στα υποκείμενα πλήρη πληροφόρηση για τα δικαιώματά τους. Συγκεκριμένα τα υποκείμενα των δεδομένων έχουν τα εξής δικαιώματα:

  1. Δικαίωμα ενημέρωσης σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων.
  2. Δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα τους και συναφούς με την επεξεργασία και τα δικαιώματά τους, πληροφόρησης.
  3. Δικαίωμα να ζητούν τη διόρθωση των ανακριβών προσωπικών τους δεδομένων καθώς και τη συμπλήρωση ελλιπών προσωπικών δεδομένων τους.
  4. Δικαίωμα να ζητούν τη διαγραφή των προσωπικών τους δεδομένων.
  5. Δικαίωμα να ζητούν τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών τους δεδομένων.
  6. Δικαίωμα να λαμβάνουν τα προσωπικά τους δεδομένα ή/και να ζητούν να διαβιβαστούν τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας (δικαίωμα φορητότητας).
  7. Δικαίωμα να εκφράζουν την εναντίωσή τους στην επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων
  8. Δικαίωμα να μην υπόκεινται σε απόφαση που λαμβάνεται αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, η οποία παράγει έννομα αποτελέσματα που τα αφορούν ή τα επηρεάζει σημαντικά με παρόμοιο τρόπο (δικαίωμα στην ανθρώπινη παρέμβαση).

Για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας μπορείτε να στείλετε ταχυδρομική επιστολή (συστημένη) στην Εταιρεία «ΑΝΘΥΜΙΑΔΗ ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.», που εδρεύει στον Δήμο Μετσόβου Ιωαννίνων, οδός Μιχαήλ Τοσίτσα, αριθ. 5, Τ.Κ. 44200, ή e-mail στο: info@pharmacypoint.gr. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε τις διαθέσιμες δυνατότητες του Pharmacypoint. Περισσότερα παρακάτω.

Η Εταιρεία θα απαντήσει εγγράφως (e-mail ή ταχυδρομική επιστολή) εντός ενός (1) μηνός από την παραλαβή του αιτήματος και την ταυτοποίηση του αιτούντος για τις ενέργειες στις οποίες προέβη κατόπιν του αιτήματος. Η εν λόγω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο ακόμη μήνες, εφόσον απαιτείται, λαμβανομένων υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων. Η Εταιρεία ενημερώνει το υποκείμενο των δεδομένων για την εν λόγω παράταση εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος, καθώς και για τους λόγους της καθυστέρησης.

Τα δικαιώματα αυτά ασκούνται χωρίς κόστος για εσάς. Εάν τα αιτήματα του υποκειμένου των δεδομένων είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά, ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η Εταιρεία μπορεί είτε: α) να επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης ή την ανακοίνωση ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας, ή β) να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο αίτημα.

Επιπλέον, σε περίπτωση άσκησης ενός ή περισσοτέρων από τα προαναφερθέντα δικαιώματα διόρθωσης, διαγραφής και περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας, τα σχετικά αιτήματα θα διαβιβάζονται επίσης σε οποιονδήποτε τρίτο παραλήπτη στον οποίο ενδέχεται να έχουν διαβιβασθεί τα προσωπικά δεδομένα στο πλαίσιο των σκοπών επεξεργασίας, εκτός εάν αυτό αποδεικνύεται ανέφικτο ή εάν συνεπάγεται δυσανάλογη προσπάθεια.

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα επηρεάστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Εταιρεία μας στο e-mail: info@pharmacypoint.gr. Η Εταιρεία μας είναι δίπλα σας ανά πάσα στιγμή, έτοιμη να σας συνδράμει στην επίλυση του ζητήματος με τρόπο γρήγορο, δίκαιο και αποτελεσματικό. Επικουρικώς, αν το ζήτημά σας δεν επιλυθεί από την Εταιρεία μας,  μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην οποία μπορείτε να υποβάλετε και σχετική καταγγελία: www.dpa.gr, Λ. Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ.: +30 210 6475600, e-mail: contact@dpa.gr.

ONLINE ΠΡΟΣΒΑΣΗ - ΔΙΟΡΘΩΣΗ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Για την άμεση διαχείριση των δεδομένων σας και την άσκηση των παραπάνω δικαιωμάτων σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις διαθέσιμες δυνατότητες του Pharmacypoint. Συγκεκριμένα μέσω των διαθέσιμων επιλογών του λογαριασμού σας στον Ιστότοπο έχετε δυνατότητα:

  • Πρόσβασης στις πληροφορίες σας και λήψης αντιγράφου των δεδομένων σας που τηρούνται στη βάση του Pharmacypoint.
  • Διόρθωσης των πληροφοριών του λογαριασμού σας.
  • Διαγραφής πληροφοριών του λογαριασμού σας.
  • Διαγραφής του λογαριασμού σας.

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ

Θα σας παράσχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε για να δηλώσετε την προηγούμενη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την Εταιρεία, για έναν ή περισσότερους συγκεκριμένους σκοπούς. Μπορείτε να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας, εύκολα και δωρεάν, χωρίς να θίγεται η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεσή σας, πριν την ανάκλησή της. Για περιπτώσεις που δεν σας παρέχεται η δυνατότητα αυτοματοποιημένης ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, επικοινωνήστε με οποιονδήποτε τρόπο με την Εταιρεία μας και θα σας παράσχουμε κάθε αναγκαία πληροφορία για την επιθυμητή ανάκληση.

Σε περίπτωση ανάκλησης της συγκατάθεσής σας στη λήψη newsletter (opt-out), διατηρούμε το e-mail σας, σε ξεχωριστή λίστα (unsubscribe list) για την εξασφάλιση της συμμόρφωσής της Εταιρείας με την επιθυμία σας.

Πριν δηλώσετε την συγκατάθεσή σας παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά την παρούσα Πολιτική Απορρήτου και βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με το περιεχόμενό της.

Η δήλωση αποδοχής της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου, μέσω της συμπλήρωσης από εσάς σχετικού τετραγωνιδίου στις ιστοσελίδες του www.pharmacypoint.gr   ή με άλλον παρόμοιο τρόπο, λογίζεται ως ελεύθερη δήλωση της συγκατάθεσής σας για τη συλλογή, επεξεργασία και περαιτέρω διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς που σχετίζονται με τη χρήση του Ιστοτόπου μας και τις παρεχόμενες από αυτόν υπηρεσίες, οι οποίοι αναλύονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

Για τη χρήση του Ιστοτόπου είναι απαραίτητη η παροχή των δεδομένων που σας ζητούμε. Η άρνησή σας να παράσχετε τα προσωπικά δεδομένα που σας ζητούνται, καθιστά αδύνατη τη δημιουργία λογαριασμού στο Pharmacypoint, την παραγγελία προϊόντων, την εγγραφή στη λίστα παραληπτών newsletter, την επικοινωνία με την Εταιρεία και εν γένει τη χρήση από εσάς των υπηρεσιών του Pharmacypoint και την εξυπηρέτηση των σκοπών της επεξεργασίας που περιγράφονται ανωτέρω. 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η Εταιρεία ενδέχεται να επιτρέπει την πρόσβαση στα δεδομένα σας, σε εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, για (i) τη συντήρηση / επισκευή των πληροφοριακών συστημάτων και εξοπλισμού (PC, servers, hardware) που υποστηρίζουν τη λειτουργία του Ιστοτόπου, καθώς και (ii) για την περαιτέρω ανάπτυξη και συντήρηση του Ιστοτόπου (development).

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Pharmacypoint, τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να κοινοποιηθούν από την Εταιρεία σε συνεργαζόμενες εταιρείες, προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών (π.χ. Διαφήμιση / Προώθηση, Courier, Cloud / hosting services). Για τον σκοπό αυτόν επιλέγονται κατάλληλοι Εκτελούντες την Επεξεργασία που παρέχουν επαρκείς διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, κατά τρόπο ώστε η επεξεργασία να πληροί τις απαιτήσεις του νόμου και να διασφαλίζεται η προστασία των δικαιωμάτων σας.

ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Εάν οι εκτελούντες την επεξεργασία είναι εγκατεστημένοι εκτός Ε.Ε. (E.O.X.), ή η επεξεργασία δεδομένων πρόκειται να γίνει εκτός Ε.Ε. τότε η διαβίβαση προσωπικών δεδομένων σας γίνεται μόνο: i) σε χώρα για την οποία υφίσταται απόφαση επάρκειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή ii) εάν ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή ο εκτελών την επεξεργασία έχει παράσχει κατάλληλες εγγυήσεις και υπό την προϋπόθεση ότι υφίστανται εκτελεστά δικαιώματα και αποτελεσματικά ένδικα μέσα για τα υποκείμενα των δεδομένων ή iii) σε κάθε άλλη περίπτωση που προβλέπεται στον νόμο.

ΤΟΠΟΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα προσωπικά δεδομένα που καταχωρείτε στον Ιστότοπο καθώς και τα e-mails που δεχόμαστε με μηνύματά σας από τη φόρμα επικοινωνίας του Ιστοτόπου, διατηρούνται σε data center εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διατηρούμε προσωπικά σας δεδομένα και σε υπολογιστικά συστήματα της Εταιρείας μας.

Πληροφορίες που συλλέγει η Εταιρεία μέσω του Pharmacypoint, αποθηκεύονται και στο Google Data Center (Google Analytics), στο Facebook Data Center και κατά περίπτωση σε Data Center άλλων συνεργαζόμενων Εκτελούντων την Επεξεργασία.

Πολιτική Απορρήτου Google: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.

Πολιτική Απορρήτου Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy.

Τα προσωπικά δεδομένα τηρούνται κατά βάση σε ηλεκτρονική μορφή. Τηρούμε ενδεχομένως και σε φυσικό αρχείο έγγραφα που περιλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα όταν αυτό είναι αναγκαίο (φορολογικά στοιχεία, πρωτότυπες δηλώσεις υπαναχώρησης κλπ).

ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΡΗΣΗΣ

Όλα τα προσωπικά δεδομένα τηρούνται για προκαθορισμένο και περιορισμένο διάστημα, ανάλογα με το σκοπό επεξεργασίας, με το πέρας του οποίου, τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα διαγράφονται από τις βάσεις δεδομένων μας. Συγκεκριμένα, εφόσον δεν υφίσταται άλλος νόμιμος λόγος διατήρησης:

- Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγουμε μέσω της φόρμας επικοινωνίας στο Pharmacypoint καθώς και μέσω οποιουδήποτε άλλου τρόπου μη δημόσιας επικοινωνίας με την Εταιρεία, για χρονικό διάστημα ενός έτους από την ολοκλήρωση της επικοινωνίας μας (απάντηση της Εταιρείας στο μήνυμά σας). 

- Διατηρούμε προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγουμε μέσω των λογαριασμών του www.pharmacypoint.gr στα social media, για όσο χρόνο συνδέεστε με οποιονδήποτε τρόπο με τους λογαριασμούς αυτούς (π.χ. εγγραφή ως συνδρομητής σε κανάλι της Εταιρείας στο YouTube). 

- Σε περίπτωση δημιουργίας λογαριασμού στο Pharmacypoint, διατηρούμε τα δεδομένα σας (προσωπικά στοιχεία, παραγγελίες, αγαπημένα προϊόντα κ.ο.κ.) για όσο χρόνο παραμένετε μέλος του Ιστοτόπου μας. Ο λογαριασμός σας μπορεί να διαγραφεί είτε με δική σας πρωτοβουλία, είτε κατόπιν σχετικού αιτήματός προς την Εταιρεία, είτε από την Εταιρεία λόγω παραβίασης του νόμου ή/και των Όρων Χρήσης του Ιστοτόπου. Σε περίπτωση διαγραφής του λογαριασμού σας από την Εταιρεία λόγω παραβίασης των Όρων Χρήσης ή του νόμου, τα προσωπικά δεδομένα σας θα διατηρούνται για ένα μήνα από τη διαγραφή του λογαριασμού (εφόσον δεν συντρέχει άλλος νόμιμος λόγος διατήρησής τους) και θα ειδοποιείστε σχετικά ώστε να ζητήσετε από την Εταιρεία να σας χορηγήσει αντίγραφο αν το επιθυμείτε, κατόπιν θα διαγράφονται οριστικά.

- Διατηρούμε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα που κοινοποιείτε κατά την αλληλεπίδρασή σας με λογαριασμούς / σελίδες / προφίλ του Pharmacypoint στα social media, για όσο χρόνο συνδέεστε με οποιονδήποτε τρόπο με αυτούς τους λογαριασμούς / σελίδες / προφίλ / κανάλια ή για όσο παραμένουν στοιχεία της δραστηριότητάς σας (αναρτήσεις σας σε σελίδα του Pharmacypoint, σχόλια σε αναρτήσεις του Pharmacypoint κ.ο.κ.) στην εκάστοτε πλατφόρμα social media.

- Τα αρχεία Cookies και οι λοιπές πληροφορίες τεχνικής φύσεως (λ.χ. IP, browser type, O.S. κ.ο.κ.) διατηρούνται για χρονικό διάστημα που καθορίζεται αναλόγως της φύσης τους, της προέλευσης και του σκοπού για τον οποίο χρησιμοποιούνται. Περισσότερα στην Πολιτική Cookies.

- Σε περίπτωση σύμβασης πώλησης με το Pharmacypoint διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρόνο προβλέπει η φορολογική νομοθεσία (π.χ. χρόνος τήρησης νομίμων παραστατικών).

- Το e-mail που έχετε δηλώσει για την εγγραφή σας στη λίστα παραληπτών ενημερωτικών δελτίων της Εταιρείας (newsletters) διατηρείται μέχρι την απεγγραφή σας (unsubscribe), κατόπιν διατηρούμε το e-mail σας, σε ξεχωριστή λίστα (unsubscribe list) μέχρι τη διαγραφή του λογαριασμού σας ή την υποβολή ειδικού αιτήματος για την πλήρη διαγραφή του. 

- Διατηρούμε τα δεδομένα που συλλέγουμε στο πλαίσιο διαγωνισμών μέχρι την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού για τον οποίο συλλέχθηκαν και την απόδοση του δώρου στον νικητή.

 Ο χρόνος που τα Προσωπικά σας Δεδομένα μπορεί να διατηρηθούν από την Εταιρεία μας καθορίζεται προσθέτως από τις σχετικές υποχρεώσεις της Εταιρείας μας που προβλέπονται στην κείμενη Νομοθεσία (φορολογική κλπ) και τις προβλέψεις του νόμου για τη μέγιστη περίοδο διατήρησής τους. 

Σε περίπτωση δικαστικής αντιδικίας σας με την Εταιρεία τα προσωπικά δεδομένα διατηρούνται σε κάθε περίπτωση μέχρι την αμετάκλητη λήξη της εκκρεμοδικίας, κατόπιν, δε, για την εκτέλεση των αποφάσεων. Εφόσον υπάρχουν νομικές αξιώσεις / απαιτήσεις αστικής φύσης της Εταιρείας από σύμβαση ή τον νόμο, η Εταιρεία δύναται να τηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα μέχρι τη συμπλήρωση του κατά το νόμο χρόνου της παραγραφής όλων των αξιώσεών της έναντι υμών, κατόπιν, δε, για λόγους πρότασης σε συμψηφισμό. 

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ - ΕΥΘΥΝΗ

Πρωταρχικό μέλημα της Εταιρείας είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών με σεβασμό στα δικαιώματα, τις θεμελιώδεις ελευθερίες, την ιδιωτική ζωή, καθώς και στο απόρρητο της επικοινωνίας των χρηστών του www.pharmacypoint.gr, γι’ αυτό και λαμβάνουμε όλα τα πρόσφορα και αναγκαία μέτρα στα πλαίσια του νόμου, υιοθετώντας σύγχρονες τεχνολογικές διαδικασίες, προηγμένο τεχνικό εξοπλισμό και λογισμικό, ήδη από τον σχεδιασμό των συστημάτων μας και εξ ορισμού.

Η Εταιρεία φροντίζει για τη διασφάλιση της εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στα δεδομένα σας. Συνεπώς, μόνο οι αρμόδιοι εργαζόμενοι της Εταιρείας και οι συνεργαζόμενοι «Εκτελούντες την Επεξεργασία» επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα. 

Η Εταιρεία υιοθετεί τις πλέον σύγχρονες μεθόδους κρυπτογράφησης και προστασίας από κακόβουλο λογισμικό και εξασφαλίζει την προστασία των δεδομένων σας από ανεξουσιοδότητη πρόσβαση και επεξεργασία. Ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί πιστοποιητικό SSL.

Η Εταιρεία θεωρεί ότι ο Επισκέπτης / Χρήστης / Πελάτης που καταχωρεί δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα στον Ιστότοπο είναι το πρόσωπο που αφορούν τα δεδομένα αυτά. Η Εταιρεία δεν δύναται, ούτε υποχρεούται να επαληθεύσει την ταυτότητα του καταχωρούντος τα δεδομένα, ως εκ τούτου ουδεμία ευθύνη φέρει για την καταχώρηση, ο, δε, Επισκέπτης / Χρήστης / Πελάτης που προβαίνει στην καταχώρηση ευθύνεται για τυχόν ψευδή, ανεξουσιοδότητη ή/και παράνομη καταχώρηση τόσο απέναντι στην Εταιρεία όσο και απέναντι στον τρίτο που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα (υποκείμενο των δεδομένων). Διαβάστε περισσότερα στους Όρους Χρήσης.

H Εταιρεία δεν ευθύνεται για κινδύνους που απειλούν την ασφάλεια / προστασία των προσωπικών σας δεδομένων στο ηλεκτρονικό περιβάλλον του Ιστοτόπου, οι οποίοι βρίσκονται έξω από τη σφαίρα ελέγχου και επιρροής της, καθώς και για κινδύνους που οφείλονται σε πράξη ή παράλειψη τρίτου, σε λόγους ανωτέρας βίας ή τυχηρά γεγονότα.

Σε περίπτωση παραπομπής των χρηστών σε διαδικτυακούς τόπους τρίτων μέσω ειδικών συνδέσμων (links, hyperlinks, banners, frames) στο pharmacypoint.gr, η Εταιρεία δεν ευθύνεται για την προστασία των δεδομένων των χρηστών σε αυτούς τους διαδικτυακούς τόπους. Την ευθύνη για το περιεχόμενο, τις πληροφορίες, την ασφάλεια των επισκεπτών και προστασία των προσωπικών δεδομένων τους και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών φέρουν ακέραια οι κάτοχοι, διαχειριστές και δικαιούχοι αυτών των δικτυακών τόπων, τους οποίους επισκέπτεται με δική του ευθύνη ο Χρήστης.  

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ

Στις διαφορές που ανακύπτουν σχετικά με την Παρούσα Πολιτική και κάθε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο λειτουργίας του Pharmacypoint, εφαρμοστέο δίκαιο, είναι το δίκαιο του Ελληνικού κράτους όπως συμπληρώνεται από τις σχετικές διατάξεις της κείμενης εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας και τις οδηγίες, κατευθυντήριες γραμμές, αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.).

Για όλες τις ενέργειες ή νομικές διαδικασίες που προκύπτουν ή σχετίζονται με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, την ισχύ της, την εφαρμογή, την εκπλήρωση ή παραβίαση ή το περιεχόμενο της, αρμόδια είναι τα Ελληνικά Δικαστήρια, των οποίων την δικαιοδοσία αναγνωρίζετε αμετάκλητα.

Παρά τα ανωτέρω, η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της ενώπιον των δικαστηρίων του τόπου παραβίασης της Πολιτικής Απορρήτου. 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Η Εταιρεία μπορεί οποτεδήποτε να ενημερώσει ή τροποποιήσει την Πολιτική Απορρήτου, προκειμένου να ανταποκρίνεται σε τυχόν αλλαγές στη λειτουργία του παρόντος Ιστοτόπου, στις υπηρεσίες που προσφέρει και στις διατάξεις του νόμου. Οι τροποποιήσεις θα αναρτώνται σε αυτήν την ιστοσελίδα. Τελευταία Ενημέρωση της Πολιτικής: 17/12/2020.