Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

Ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα: η απάντηση στις λοιμώξεις

Ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα: η απάντηση στις λοιμώξεις

Ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα: η απάντηση στις λοιμώξεις

Η έλευση του χειμώνα με τις ιώσεις που φυσιολογικά τον συνοδεύουν λόγω κρύου και συγχρωτισμού σε κλειστά μέρη, έχει αναδείξει την καλή κατάσταση του ανοσοποιητικού μας συστήματος σε πρώτη ανάγκη!

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι η ασπίδα προστασίας του οργανισμού μας σε όλους τους εξωγενείς «εισβολείς» που προσπαθούν να αλλάξουν την φυσιολογική λειτουργία και τον υγιή πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Οι διάφοροι μικροοργανισμοί (ιοί, βακτήρια, μύκητες κλπ) που μάς κάνουν «επίθεση» εξωγενώς, όταν βρίσκουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα υγιές και ισχυροποιημένο, ανακόπτουν την πορεία τους και εξαφανίζονται. Όταν όμως το βρίσκουν εξασθενημένο, ουσιαστικά έχουν στη διάθεσή τους πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν προκαλώντας μας νόσους, όπως το κοινό κρυολόγημα.

3 βήματα για ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

  1. Σωστή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία
  2. Άσκηση και διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους
  3. Επαρκής και ποιοτικός ύπνος

Σε ό,τι αφορά ειδικά τη διατροφή, οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία είναι τα «κλειδιά» για ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο ρόλος των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων στη λειτουργία του ανοσοποιητικού

Η βιταμίνη Α είναι ζωτικής σημασίας για την ακεραιότητα των βλεννογόνων που αποτελούν την 1η γραμμή άμυνάς μας. Ομοίως η βιταμίνη D εμπλέκεται στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος και διαδραματίζει ρυθμιστικούς ρόλους στις κυτταρικές ανοσοαποκρίσεις ενώ η βιταμίνη C είναι ένα γνωστό αντιοξειδωτικό που μειώνει τη διάρκεια των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος. Ανάλογες ενδείξεις υπάρχουν και για το φολικό οξύ (βιταμίνη Β9) και την κοβαλαμίνη (βιταμίνη Β12) που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς τα ανεπαρκή επίπεδά τους μπορούν να αλλάξουν δραστικά την ανοσοαπόκριση.

Επίσης, ένα από τα σημαντικότερα ιχνοστοιχεία, ο ψευδάργυρος, συμβάλλει στην έμφυτη ανοσία, καθώς λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και σταθεροποιεί τις μεμβράνες προλαμβάνοντας τις βλάβες που προκαλούνται από ελεύθερες ρίζες κατά τη διάρκεια φλεγμονωδών διεργασιών. Παρόμοια θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα έχουν ο χαλκός -που η διατροφική ανεπάρκειά του οδηγεί σε αυξημένη ευαισθησία σε βακτηριακές λοιμώξεις- και το σελήνιο που συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Νέο ΤΟΝΟSAN Immunity – για φυσική ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού

Με κατατεθειμένη πατέντα ευρεσιτεχνίας, το ΤΟΝΟSAN Immunity αποτελεί τον καινοτόμο συνδυασμό βιταμινών Α,D,C,B9,B12, ιχνοστοιχείων όπως ο ψευδάργυρος, το σελήνιο, ο χαλκός και φυσικών εκχυλισμάτων πρόπολης, εχινάκειας, κρητικού κίστου και πρίμουλας για την ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού και την προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Η μοναδική σύνθεσή του συνδυάζει θεμελιώδη θρεπτικά συστατικά με φυσικά εκχυλίσματα πλούσια σε φλαβονοειδή και πολυφαινόλες με ωφέλιμες δράσεις στην ανοσοαπόκριση.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ : 135086/22-12-2020 (Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης)