Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

Μήνας έξαρσης της γαστρεντερίτιδας στα παιδιά

Μήνας έξαρσης της γαστρεντερίτιδας στα παιδιά

Τι είναι η γαστρεντερίτιδα;

H γαστρεντερίτιδα είναι μια νόσος που ταλαιπωρεί συχνά τα παιδιά και πρόκειται για λοίμωξη του γαστρεντερικού συστήματος. Συνήθως οφείλεται σε ιούς όπως οι νοροϊοί, οι ροταϊοί και οι αδενοϊοί, ενώ μπορεί επίσης να προκληθεί λόγω βακτηρίων (όπως η σαλμονέλλα,) παρασίτων και τοξινών στα τρόφιμα.

  

Ποια είναι τα κύρια συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας;

Τα κύρια συμπτώματα είναι:

 • η διάρροια
 • οι έμετοι.

Τα συμπτώματα αυτά, συνοδεύονται συχνά από κοιλιακό πόνο, ναυτία, κόπωση, πυρετό και ρίγος.

 

Πότε πότε να προσέχουμε περισσότερo;

Οι ιοί που προκαλούν τη γαστρεντερίτιδα, μεταδίδονται σε μέρη όπου υπάρχει συγχρωτισμός, όπως στο σχολείο ή στον παιδικό σταθμό. Οι περισσότερες περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας στα παιδιά εμφανίζονται κυρίως τον Ιανουάριο, το Φεβρουάριο και το Μάρτιο.

Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς όταν το παιδί πάσχει από γαστρεντερίτιδα;

Η γαστρεντερίτιδα συνήθως εμφανίζεται ξαφνικά με διαρροϊκά επεισόδια και έμετο. Αν ένα παιδί έχει αρκετές φορές διάρροιες και εμέτους μέσα στην ημέρα, τότε χάνει πολλά  υγρά και ηλεκτρολύτες με αποτέλεσμα την αφυδάτωση. Τα βρέφη και τα νήπια κινδυνεύουν να αφυδατωθούν πιο εύκολα. Τα πιο συχνά συμπτώματα της αφυδάτωσης είναι η έντονη δίψα (ξηρό στόμα), μειωμένη ποσότητα και σκούρο χρώμα ούρων (για τα βρέφη είναι συνήθως η στεγνή πάνα για περισσότερες από 3 ώρες και για τα μεγαλύτερα παιδιά το χρώμα των ούρων το οποίο θα είναι σκούρο κίτρινο), το ποσό των δακρύων, η ζάλη και η κόπωση.

Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αφυδάτωση;

 • 60-75% του σώματός μας αποτελείται από νερό.
 • Όταν το ποσοστό αυτό μεταβληθεί στον οργανισμό, τότε εμφανίζεται η αφυδάτωση.
 • Οι περισσότερες περιπτώσεις αφυδάτωσης σε παιδιά οφείλονται στη γαστρεντερίτιδα.

Για την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού, εκτός από το νερό είναι σημαντικοί οι ηλεκτρολύτες, οι οποίοι χάνονται στις περιπτώσεις αφυδάτωσης με τα υγρά του σώματος που αποβάλλονται.

Γιατί είναι σημαντικοί οι ηλεκτρολύτες;

Η ισορροπία των ηλεκτρολυτών στον οργανισμό, είναι απαραίτητη για την φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων και των οργάνων του σώματός μας. Ανάμεσα στους σημαντικότερους ηλεκτρολύτες για τον οργανισμού είναι το Νάτριο, το Χλώριο και το Κάλιο με σημαντικές λειτουργίες όπως:

 • διατήρηση της ισορροπίας των υγρών στα κύτταρα
 • δημιουργία μυικών συσπάσεων και επίτευξης της κίνησης
 • διατήρηση της οξεοβασικής ισορροπίας ( pH αίματος)
 • αύξηση μεαφοράς οξυγόνου στα κύτταρα

 

3 Βήματα για να βοηθήσουμε το παιδί στη γαστρεντερίτιδα

 1. Αν η γαστρεντερίτιδα συνοδεύεται από έμετο τότε θα πρέπει να χορηγούμε ηλεκτρολύτες με ένα κουταλάκι σιγά- σιγά αφήνοντας να περάσει μια ώρα από κάθε επεισόδιο
 2. Αν η γαστρεντερίτιδα συνοδεύεται από διάρροια, τότε αποφεύγουμε χυμούς, αναψυκτικά  και γενικά λιπαρά φαγητά γιατί χειροτερεύουν τη διάρροια.
 3. Επιλέγουμε τους κατάλληλους ηλεκτρολύτες για αναπλήρωση των απωλειών.

Ενυδάτωση και Τόνωση του οργανισμού με ηλεκτρολύτες

Dextrolyte Plus

 • Σε γαστρεντερικές διαταραχές που συνοδεύονται από διάρροια ή έμετο.
 • Σε έντονη απώλεια υγρών και ηλεκτρολυτών μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα (πυρετός).
 • Κατά την άθληση και την έντονη δραστηριότητα.
 • Σε περιόδους καύσωνα και υψηλών θερμοκρασιών.

Το Dextrolyte PLUS® αποτελείται από κατάλληλο συνδυασμό ηλεκτρολυτών (Na, K, Cl) και Δεξτρόζης για αποκατάσταση ή και συντήρηση υγρών και ηλεκτρολυτών λόγω αφυδάτωσης. Επιπλέον το Κάλιο που εμπεριέχει στη σύνθεσή του, συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μυών.

 • Κατάλληλο για ενήλικες, παιδιά και βρέφη άνω των 3 μηνών.
 • Με υπέροχη γεύση κεράσι