Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

Χυμός Καρότου  και  ανοσοποιητικό σύστημα

Χυμός Καρότου  και  ανοσοποιητικό σύστημα

Ο χυμός καρότου  είναι εξαιρετικά θρεπτικός  παρέχει  κάλιο και βιταμίνη C, αλλά είναι επίσης πολύ πλούσια πηγή προβιταμίνης Α.

Ο χυμός καρότου ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα την άμυνα του οργανισμού και βελτιώνει την υγεία των ματιών και του δέρματος.


Τα εκπληκτικά αποτελέσματα- οφέλη του χυμού καρότου:

 Ο χυμός καρότου έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και υδατάνθρακες, αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά.Περιέχει  Βιταμίνη Α,C,K και Κάλιο

Ο χυμός καρότου παρέχει επίσης τις καροτενοειδείς χρωστικές λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, οι οποίες δρουν ως αντιοξειδωτικά στο σώμα σας. 

Το κύριο καροτενοειδές στον χυμό καρότου είναι το β-καροτένιο, το οποίο είναι υπεύθυνο για το πορτοκαλί χρώμα των καρότων. Το σώμα σας το μετατρέπει σε αντιοξειδωτική βιταμίνη Α.

 

   Βελτιώνει την υγεία των ματιών

Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για την υγεία των ματιών. Αρκετές μελέτες συσχετίζουν την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών που περιέχουν προβιταμίνη Α με μειωμένο κίνδυνο τύφλωσης και οφθαλμικών παθήσεων που σχετίζονται με την ηλικία.

.

   Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Και οι δύο βιταμίνες Α και C που βρίσκονται στο χυμό καρότου δρουν ως αντιοξειδωτικά και προστατεύουν τα ανοσοκύτταρα από βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες.

Επιπλέον, αυτός ο χυμός είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Β6, παρέχοντας πάνω από το 30% της DV ανά φλιτζάνι (240 mL). Όχι μόνο η βιταμίνη Β6 είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη ανοσοαπόκριση, αλλά και η ανεπάρκειά της συνδέεται με εξασθενημένη ανοσία.

  Μπορεί να παρέχει αντικαρκινικά αποτελέσματα

Μελέτες σε δοκιμαστικό σωλήνα δείχνουν ότι ορισμένες ενώσεις στον χυμό καρότου μπορεί να προστατεύσουν από τον καρκίνο. Συγκεκριμένα, τα πολυακετυλένια, το β-καροτένιο και η λουτεΐνη από εκχύλισμα καρότου μπορούν να είναι αποτελεσματικά έναντι των κυττάρων λευχαιμίας στον άνθρωπο.

   

   Μπορεί να βελτιώσει την υγεία του δέρματος

   Η βιταμίνη C δρα ως αντιοξειδωτικό για να προστατεύσει το δέρμα από βλάβες.Παρέχει ελαστικότητα και δύναμη στο δέρμα σας.

 

Πηγή: https://www.healthline.com