Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

Μάσκες προστασίας N95 - KN95 - FFP

Μάσκες προστασίας N95 - KN95 - FFP



Δείτε όλες τις Μάσκες προστασίας ΕΔΩ
Βρείτε τις μάσκες υψηλής προστασίας τύπου FFP2 ΕΔΩ


N95 - KN95 - FFP

Τι σημαίνουν οι παραπάνω κωδικοί;

  • N95: κωδικός πιστοποίησης για τα πρότυπα της αμερικανικής αγοράς

  • ΚΝ95: κωδικός πιστοποίησης που ανταποκρίνεται στα κινεζικά πρότυπα

  • FFP2: κωδικός πιστοποίησης που αφορά τα ευρωπαϊκά πρότυπα

 

                                                                      

Υπάρχουν ελάχιστες διαφορές, όμως τα βασικά χαρακτηριστικά και η αποτελεσματικότητα είναι ίδια σε όλες τις περιπτώσεις, αρκεί οι μάσκες αυτές να διαθέτουν τις ανάλογες πιστοποιήσεις.

Το κύριο χαρακτηριστικό των μασκών αυτού του τύπου είναι ότι συγκρατούν το 95% των αιωρούμενων σωματιδίων μεγέθους άνω των 0.3 micron, με τους εξής τρόπους:

1. Τα μεγαλύτερα σωματίδια εγκλωβίζονται στο φίλτρο λόγω μεγάλου μεγέθους, αλλά και λόγω των πολλαπλών στρωμάτων του φίλτρου

2. Τα μικρότερα σωματίδια, παρότι μπορούν να διαπεράσουν τους πόρους των φίλτρων, εγκλωβίζονται και πάλι στα πολλαπλά φίλτρα

3. Χάρη στα ηλεκτροστατικά φίλτρα τα σωματίδια φορτίζονται από το πρώτο στρώμα φίλτρου και στη συνέχεια εγκλωβίζονται από το επόμενο στρώμα, που είναι φορτισμένο αντίθετα.

Για την ώρα αποτελούν την καλύτερη λύση για την προστασία κατά του ιού Covid-19, καθώς συγκρατούν κατά 95% τα σωματίδια, που μπορεί να φέρουν τον ιό. Είναι μικρές σε μέγεθος, εύχρηστες, άνετες και πιο οικονομικές από τις αντίστοιχες Ν100, FFP3.

Σε ιδανικές συνθήκες οι μάσκες αυτές θα πρέπει να απορρίπτονται μετά από κάθε χρήση. Η μόνη εξαίρεση είναι αν χρησιμοποιηθούν την ίδια μέρα, από τον ίδιο χρήστη, με μικρά διαλλείματα και σωστό τρόπο αφαίρεσης και φύλαξης της μάσκας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι πλενόμενες και δεν υπάρχουν επίσημες οδηγίες για την αποστείρωσή τους.

Η αποτελεσματικότητά τους βασίζεται και στο γεγονός πως έχουν πολύ καλή εφαρμογή στο πρόσωπο και δεν αφήνουν κενά δεξιά και αριστερά, με αποτέλεσμα να μειώνεται κατά πολύ η διαφυγή του αέρα. Αυτή είναι μία από τις διαφορές σε σχέση με τις χειρουργικές μάσκες. Τα γένια, τα σκουλαρίκια, τα διάφορα αξεσουάρ προσώπου, αλλά και ο λάθος τρόπος εφαρμογής τους, μπορεί να μειώσουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα και την προστασία. Γι’ αυτό υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι μάσκας FFP2 για να ταιριάζουν καλύτερα σε κάθε τύπο προσώπου, ακόμα και σε διάφορα χρώματα.

Ενδεικτικοί «δείκτες» προστασίας διαφόρων τύπων μασκών προστασίας:

1. Μέγιστος δείκτη προστασίας: FFP2 - N95 - ΚΝ95

2. Καλός δείκτη προστασίας: Μάσκα FFP1 - Ιατρική χειρουργική μάσκα μιας χρήσης

3. Χαμηλός δείκτη προστασίας: Προστατευτική μάσκα πολλαπλών χρήσεων